Štrúdl

Můj velice oblíbený recept na domácí štrúdl Vás překvapí svou jednoduchostí i cenou. Výborné je také to, že jej můžete udělat kdykoliv, protože suroviny máte doma vždy po ruce. No a jako bonus je ještě mnohem dietnější, než ten z listového těsta.

Budete potřebovat:

  • 250g hladké mouky
  • 50g rozpuštěného másla
  • 2 vejce
  • 3 lžíce octu
  • 2 lžíce vody
  • sůl

Všechny suroviny zpracujte v hladké těsto. Bude-li se lepit, přidejte trochu mouky. Těsto dejte do lednice a připravte si náplň. Náplň je klasická – na rozválené těsto dámě hrst strouhanky, na nastrouhaná jablka, cukr, skořici. Závin zamotáme a dáme na plech. Potřeme jej rozšlehaným vejcem, nebo rozpuštěným máslem, můžeme posypat vanilkovým cukrem. Pečeme v troubě na 170 stupňů cca 40minut. Na talíři můžeme ještě posypat moučkovým cukrem.

Pokud máte domácí jablíčka, tak vás tento asi 800g závin přijde na 15 korun. Nejen proto bude chutnat dvojnásob.