Připravte si skvělou domácí vanilkovou zmrzlinu, plnou chuti a bez nepotřebných přísad. K výrobě domácí zmrzliny není nutné použít zmrzlinovač, ale s ním je výroba o něco snadnější.

Suroviny

  • 200 g moučkového cukru
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 50 ml mléka
  • 7 žloutků
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 vanilkový lusk

V hrnci utřete žloutky s moučkovým i vanilkovým cukrem do hladké pěny. Mléko a smetanu přiveďte společně s vanilkovou dužinou k varu a krátce povařte a poté přes cedník nalejte do žloutkové pěny. Za stálého míchání povařte, dokud směs nezhoustne.

Přelejte do vaničky a nechte vychladnout. Pak vložte na 2 hodiny do mrazáku.

Zmrzlinu můžete ozdobit strouhanou čokoládou, čerstvým ovocem nebo lístkem máty.